Фігурант "справи 26 березня" Зимовець оголосив голодування на підтримку Сенцова

Фігурант справи "26 березня" Станіслав Зимовець, якого засудили до 2,6 року колонії суворого режиму, оголосив про безстрокове голодування в підтримку незаконно ув'язненого Олега Сенцова

Про це повідомляє "Медіазона" з посиланням на адвоката міжнародної правозахисної групи "Агора" Світлану Сидоркіну. 

Зимовець почав голодування 28 травня, підтримуючи українського режисера Олега Сенцова, якйи вже 16-й день тримає голодовку з вимогою звільнення 64 українських політв'язнів у Росії. 

Раніше у підтримку режисера голодування оголосив український військовий Олександр Шумков, арештований у Росії за обвинуваченням в участі у "Правому секторі". 

Читайте також: Кістка поперек горла. Хто такий Олег Сенцов

Нагадаємо, у липні 2017 року Тверський суд засудив Зимовця до двох років і шести місяців колонії загального режиму, визнавши його винним за частиною 1 статті 318 КК (безпечне для життя і здоров'я насильство відносно представника влади). Як вважає слідство, під час акції 26 березня на Пушкінській площі в Москві Зимовець кинув шматок цегли в спину командира ОМОНу.

Сам Зимовець не визнає провину. Він говорив, що кинув цеглину, обурившись незаконними затриманнями протестуючих, і ні в кого не цілився. При цьому він сумнівається, що потрапив у співробітника правоохоронних органів.