На "Молодості" покажуть перший український псевдодокументальний фільм

На кінофестивалі "Молодість" показали перший українській мок’юментарі (псевдодокументальний фільм) 2020#desertedcountry ("2020. Безлюдна Країна") у рамках нової програми експериментальних фільмів Forma

Про це повідомляє Радіо Свобода

Стрічка - дебютна повнометражка режисера Корнія Грицюка. 

Головна тема фільму - проблема еміграції. За сюжетом, після підписання угод з ЄС і відкриття кордонів усе населення їде з України, і тут лишається тільки 8 жителів. Чому вони вирішили не виїжджати, намагаються з’ясувати два інші герої – канадський режисер з українським корінням та його товариш-оператор, – які приїжджають сюди.

"Це – фільм-дискусія, фільм-обговорення. Цим фільмом я спробував у гіперболізованій формі описати процеси, які помічають в сучасній Україні, довівши їх до максимального абсурду", – зазначає режисер стрічки Корній Грицюк.

Читайте також. Що дивитися на фестивалі "Молодість"

Як зазначають автори фільму, у ньому багато іронії, філософських питань та чорного гумору. Картину вдалося зняти майже безкоштовно, витрати на зйомку були суто виробничими. 

Знімальний процес відбувся за 35 днів, які розтягнули на рік, адже зйомки відбувалися лише у вихідні. 

"Головна складність полягала у тому, що ми могли знімати тільки рано-вранці, коли на вулицях ще не було людей. Звісно, десь траплялися автомобілі чи люди, але ми прибирали їх згодом на постпродакшині", – пояснює режисер.

Фільм 2020#desertedcountry можна буде переглянути 30 травня о 19 годині у кінотеатрі "Київ" (зала "Синематика").