Омбудсмен заявила, що тримає на особистому контролі справу з убивством Бабченка

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що тримає справу із убивством журналіста Аркадія Бабченка на особистому контролі

Відповідне повідомленні опубліковану на сайті Уповноваженого з прав людини.

"Суспільство чекає ефективних дій від влади щодо розслідування вбивства Аркадія Бабченка та інших резонансних справ щодо порушення прав журналістів. Це виклик як для всієї правоохоронної системи, так і для громадянського суспільства Сьогодні ми маємо довести, що наша держава зможе вистояти у боротьбі за свободу слова. Світла пам’ять справді вольовому та неупередженому журналісту Аркадію Бабченку та мої співчуття його родині", - сказала омбудсмен.

Також Денісова додала, що в Україні останнім часом зберігається тенденція порушення прав журналістів та застосування проти них насильницьких дій. У 2017 році, за інформацією Інституту Масової Інформації, зафіксовано 293 факти порушення свободи слова. Серед них - 29 випадків нападів і побиття журналістів, а також 37 випадків відкритих погроз.

Омбудсмен також додала, що досі не поставлена крапка у резонансних справах щодо зникнення та вбивства українських журналістів Павла Шеремета, Георгія Гонгадзе, Василя Климентьєва та інших.