Колишній топ-шпигун КНДР прилетів у США до Помпео: Поїли стейків і обговорять зустріч Трампа і Кім Чен Ина

Колишній очільник військової розвідки і один з найближчих помічників північнокорейського лідера Кім Чен Ина Кім Йон Чол прилетів до Нью-Йорка

Про це повідомляє видання Time

Ця подія стала першим офіційним візитом до США північнокорейського чиновника такого виского рівня за останні 18 років.

Зазначається, що після прибуття Кім Йон Чол півтори години обідав з американським державним секретарем Майком Помпео. Останній у своєму акаунті в Twitter вже похизувався, що вони їли стейки, кукурузу та сир.

У Білому домі тим часом зауважили, що перемовини двох посадовців будуть спрямовані на визначення того, чи може бути відновлена ​​зустріч президента США Доналда Трампа та лідера КНДР Кім Чен Ина, що була заплановано на 12 червня. 

Читайте також: Потепління на 38-й паралелі. Чи стала Корея ближче до завершення 70-річної війни

Нагадаємо, що американський президент 24 травня скасував зустріч з Кім Чен Ином через відкриту ворожнечу північнокорейського режиму щодо США.

Натомість, у КНДР були здивовані таким рішенням і різко почали хвалити Трампа. Останній схвально оцінив реакцію Північної Кореї на його рішення скасувати саміт і вже наступного дня заявив, що зустріч із Кім Чен Ином ще можлива 12 червня

29 травня стало відомо, що представники Північної Кореї та США мають зустрітися у Сінгапурі в рамках підготовки до зустрічі Кім Чен Ина та Трампа. У Білому домі згодом також підтвердили, що будуть готові повести саміт 12 червня.