Не дав себе вбити: одеський активіст Стерненко розповів подробиці нападу на нього

Одеський активіст, екс-очільник осередку "Правого сектора" Сергій Стерненко розповів, що двоє чоловіків із ножем раптово напали на нього, коли він повертався додому з супермаркету

"Я повертався додому з супермаркерту, купив продуктів. Коли почав підходити до будинку, побачів, що мені назустріч рухаються дві людини міцної статури. Це були ті чоловіки. Коли вони порівнялися зі мною, я побачив боковим зором, що в мене летить удар. Отримав удар в область голови, а далі зав'язалася ця бійка, в результаті мені було нанесено поранення в область руки та голови і двоє нападників зазнали поранень, один із яких унаслідок помер", - сказав Стерненко.

Стерненко наголосив, що нападники мало не зарізали його - ніж, який він відбив рукою, був спрямований у шию чи область серця.

"Це був їхній ніж, я не дав себе вбити тим, що виставив ліву руку вперед. Три порізи прийшлись на ліву руку. Якби цього не сталося, це було б десь у районі грудної клітини, шиї або серця з лівої сторони. Не пам'ятаю, як я перехопив ніж потім і почав ним відмахуватись у темряві просто щоб не дати їм можливості підійти. Секунд за 15-20 вони почали тікати в різні сторони. Я не знав, поранені вони чи ні, вирішив, що потрібно хоча б одного з них наздогнати і затримати", - розповів активіст.

За словами Стерненка, поранений у бійці нападник невдовзі впав, оскільки зазнав поранень живота, а "швидка", яку викликав активіст, виявилася безпорадною.

"Коли я почав бігти за одним із них, побачив, що він через кілька десятків метрів упав на землю, почав триматися за живіт. Я підбіг, побачив, що він поранений, поклав ніж на землю, дістав мобільний телефон. Я вже тоді відчував, що теж маю поранення, але не звернув на нього уваги. Набрав 103, викликав "швидку", сказав: "Тут людина помирає, серйозне поранення живота, будь ласка, їдьте швидше". Побачив, що на екран смартфона і праву руку дуже сильно бризкають краплі крові і звернув увагу на свою ліву руку, звідки буквально бив струмінь крові - це була артеріальна кровотеча. Дякую перехожому, який опинився неподалік від місця подій і підійшов перетягнув мені руку ременем. Приїхала "швидка", нічого не намагалися зробити з помираючим - поміряли йому тиск, сказали: "Ми йому не допоможемо", потім наклали мені жгут над зап'ястям, хоча це не по правилам першої медичної допомоги, і почали чіплятися до Наталії - чому вона мене знімає", - підсумував Стерненко.