СБУ викрила антиукраїнську діяльність "Россотрудничества" в Одесі, - ЗМІ

В Одесі СБУ викрила антиукраїнську діяльність групи "Росспівробітництво" та дипломата РФ

Про це повідомляє "Цензор. НЕТ" з посиланням на прес-службу СБУ.

Контррозвідка СБУ викрила і припинила деструктивну діяльність в південних регіонах представників Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, які проживають за кордоном, та з міжнародної гуманітарної співпраці МЗС РФ "Россотрудничество".

Правоохоронці встановили непоодинокі факти використання спецслужбами РФ представників "Россотрудничества" у Генеральному консульстві РФ в Одесі для здійснення діяльності на шкоду Україні.

"Зокрема, під прикриттям реалізації так званих "Гуманітарних і соціальних програм РФ" за координації російської розвідки в антиукраїнську діяльність залучалися громадяни нашої держави, в першу чергу - члени та лідери проросійських громадських об'єднань і рухів", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, контррозвідка задокументовала протиправну діяльність російського дипломата і громадянина України, які в інтересах "Россотрудничества" здійснювали пошук і добір жителів придністровського регіону Республіки Молдови для їх подальшої незаконної легалізації на території України та інших країн шляхом виготовлення підроблених документів про правовий статус особи, про освіту, довідок з місць роботи, посвідчень УБД і так далі.

У березні 2018 року представника спецслужби РФ, який діяв під дипломатичним прикриттям Генконсулства РФ в Одесі, оголосили "персоною нон-грата". Його пособника - громадянина України, жителя Одеської області в травні цього року Приморський районний суд Одеси визнав винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3, ст. 358 КК України (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).