Трагедія 2 травня: ГПУ скерувала до суду обвинувачення щодо трьох екс-керівників поліції

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо трьох екс-керівників структурних підрозділів МВС в Одеській області за бездіяльність 2 травня 2014 року, що призвела до загибелі десятків людей і поранень ще майже двох сотень

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Екс-керівників міськуправління, полку патрульної служби та відділу громадської безпеки ГУМВС України в Одеській області обвинувачують у правопорушеннях за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України: в умисному, з метою одержання неправомірної вигоди немайнового характеру, використанні службового становища. Йдеться про умисну бездіяльність усупереч інтересам служби, що призвела до тяжких наслідків: загибелі 48 осіб, поранень 197 осіб і матеріальних збитків на 214 тис грн.

Читайте також: Одеська трагедія. Чотири роки по тому

Крім того, колишнім керівникам міськуправління та полку патрульної служби інкримінують злочин за ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу - тобто завідоме залишення без допомоги осіб, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цих осіб і мав змогу надати їм допомогу, що призвело до смерті 42 осіб.

Суд призначив обвинуваченим запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.