Кім Чен Ин передав листа Трампу

Один з найближчих помічників північнокорейського лідера Кім Йон Чол передасть від Кім Чен Ина листа для президента США Дональда Трампа

Про це повідомляє видання Reuters.

Зазначається, що зустріч Кім Йон Чола та Трампа має відбутися сьогодні у Білому домі, хоча в адміністрації американського очільника ще не повідомляють усіх деталей щодо цього.

Також наразі невідомо, що саме написав у листі лідер Північної Кореї, хоча цей його жест розглядають як показник того, що зустріч Кім Чен Ина і Трампа все ж відбудеться. 

При цьому Кім Йон Чол вчора провів перемовини з державним секретарем США Майклом Помпео у Нью-Йорку, під час чого вони також обговорювали деталі майбутнього саміту між лідерами двох країн. 

Читайте також: Потепління на 38-й паралелі. Чи стала Корея ближче до завершення 70-річної війни

Нагадаємо, що американський президент 24 травня скасував зустріч з Кім Чен Ином через відкриту ворожнечу північнокорейського режиму щодо США.

Натомість, у КНДР були здивовані таким рішенням і різко почали хвалити Трампа. Останній схвально оцінив реакцію Північної Кореї на його рішення скасувати саміт і вже наступного дня заявив, що зустріч із Кім Чен Ином ще можлива 12 червня

29 травня стало відомо, що представники Північної Кореї та США мають зустрітися у Сінгапурі в рамках підготовки до зустрічі Кім Чен Ина та Трампа. У Білому домі згодом також підтвердили, що будуть готові повести саміт 12 червня.