Вчені показали перші знімки Землі з нового супутника США

Через три місяці після запуску в космос новітнього метеорологічного супутника з аналізу океану і атмосфери GOES-17 , в США опублікували перші фотографії з нього

Про це пише The Verge.

Два зонди є частиною місії GOES-R, яка займається вивченням здебільшого західної півкулі від узбережжя Африки і до Нової Зеландії. Спостереження з висоти більше 36 тис. км є ключовими для моніторингу ураганів, посух, лісових пожеж і туманів.

На сьогоднішній день супутник до кінця не введено в дію, старт його централізованої роботи має відбутися наприкінці 2018 року.

Фотографії зроблені за допомогою інструменту Advanced Baseline Imager (ABI), який сканує планету в 16 спектральних діапазонах. Всі ці діапазони дозволяють вченим спостерігати рух мас повітря і різних типів хмар в різних температурних режимах.

На сьогоднішній день GOES-17 не введений в дію до кінця, оскільки у нього не працює система охолодження. "Це проблема, тому що детектори каналу ABI повинні бути охолоджені, щоб повністю відчувати  інфрачервоне випромінювання Землі", - каже дослідник-метеоролог з Кооперативного інституту метеорологічних супутникових досліджень в Університеті Вісконсіна Джордан Герт.

Читайте також: Знайти 20 тисяч екзопланет за 2 роки. Все, що варто знати про новий телескоп від NASA