"Без Вас було б складно". Оприлюднено розмову Уткіна з Плотницьким

Служба безпеки України оприлюднила перехоплення 2 розмов, які мали місце 2014 року між командиром приватної військової компанії "Вагнер" Дмитром Уткіним з тодішнім керівником терористичного угруповання "ЛНР" Ігорем теслярських

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, перша розмова - це діалог між Плотницьким та Уткіним документує роль російських військових у бойових діях в Луганської області у період 2014-2015 років.

"Друга розмова є черговим доказом того, що найманці "Вагнера" безпосередньо підпорядковувалися офіцерам спецслужб РФ. Зокрема, одним з кураторів терористів був військовослужбовець ГУ ГШ ЗС РФ Іванніков Олег Володимирович, більш відомим як "Оріон" - російський офіцер, який причетний до збиття рейсу МН17 з російського ЗРК "Бук-М1".

Читайте також: Приватне військо Вагнера. Історія підполковника з України, який очолив особисту армію Путіна

Окрім того, розмови наглядно демонструють, що російські найманці є "гарматним м’ясом" для вищого військового командування РФ, наголосили в СБУ.

Окрім того, Служба безпеки України нагадала, з червня 2014 року силами АТО було знищено щонайменше 36 громадян Росії з числа ПВК "Вагнера". "

"Їхня загибель в Україні є прямим свідченням російського військової агресії проти нашої країни", - додали у спецслужбі.

Читайте також: Ті, кого там немає. Як воюють і заробляють російські ПВК

Зауважимо, що у першій розмові Плотницький дякує Уткіну за сприяння в утворенні "ЛНР" та ініших злочинах проти держави України: "Без Вас було б складно".

А у другій розмові йдеться про "некерованих казаків", котрих як відомо пізніше знищило ГРУ руками "вагнеровців".