ДСНС оголосила в країні найвищий рівень пожежної небезпеки

На сьогодні, 3 червня, в Україні оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки, рятувальники просять дотримуватися правил поводження протягом пожежонебезпечного періоду

Про це повідомляє прес-служба ДержНС.

"За даними УкрГідрометцентру, 3-4 червня в Україні (крім більшості районів Карпатського регіону) надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки... Тож, значно збільшується і ризик виникнення численних пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях", - йдеться у повідомленні.

Рятувальники нагадують, що причиною масштабних загорянь у лісах, на торфовищах та на сміттєзвалищах зазвичай є наслідок людської легковажності. Тож, просять дотримуватися правил поводження протягом пожежнонебезпечного періоду. Зокрема, не відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу; не розводити багаття у лісі та лісосмугах; не заїзджати автомобілем до лісу; не палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки; не залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я; не полювати у лісі з використанням вогнепальної зброї; не створювати смітники та спалювати відходи; не спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях.

Зауважимо, за даними відомства, з початку 2018 року кількість загорянь на відкритих територіях України становить вже понад 14 тисяч випадків.