КНДР замінила головних військових чиновників. Кажуть, щоб посилити вплив на армію, - Reuters

Влада Північної Кореї замінила на посаді трьох головних військових високопосадовців країни

Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на дані анонімного американського високопосадовця. 

Він прокоментував нещодавній звіт південнокорейського інформаційного агентства Yonhap про те, що трійку вищих військових чиновників Північної Кореї було замінено. 

Наразі причини таких дій Кім Чен Ина лишаються невідомими, втім аналітики вважають, що така встряска дозволить йому та правлячій партії посилити контроль над Корейською народною армією (КНА) в критичний момент міжнародного втручання у справи КНДР. 

"Якщо Кім Чен Ин готовий встановить мир зі США і Південною Кореєю і відмовитися хоча б від частини ядерної програми, йому доведеться "запхнути" вплив на КНА до коробки і зберігати його там", - зауважив директор Групи з міжнародних справ аналітичної організації CNA Кен Гауз.

За його словами, такі кадрові перестановки висунули на перший план офіцерів, які наразі є "вірними Кім Чен Ину і нікому іншому".

Аналітики також вважають, що ці кроки, ймовірно, частково пов'язані з прагненням Кім Чен Ина до того, щоб військові відігравали більш важливу роль у найважливіших інфраструктурних проектах.

Лідер КНДР, ймовірно, розраховує отримати більше міжнародної економічної допомоги і інвестицій найближчим часом в рамках поточних перемовин. Саме тому він хоче запобігти корупції, яка знищила деякі минулі проекти. 

Читайте також: Потепління на 38-й паралелі. Чи стала Корея ближче до завершення 70-річної війни