Гройсман зараз вирішує, чи залишати Данилюка на посаді, - міністр

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман має скоро визначитися, чи залишати міністра фінансів Олександра Данилюка на посаді

Про це в ефірі каналу ICTV заявив міністр, очільник Офісу реформ Олександр Саєнко, повідомляє "Укрінформ".

Він зауважив, що 4 червня було зібрано нараду міністрів, під час якої Данилюк визнав відправлення свого листа до G7 як помилку та зауважив, що зопалу це зробив.

"Тому зараз після цієї розмови прем’єр-міністр визначається, чи сумісні такі дії Данилюка з його перебуванням в уряді як міністра фінансів. І я думаю, що зараз прем’єр-міністр буде визначатися з цього питання", - наголосив Саєнко.

Нагадаємо, напередодні Данилюк відправив листа послам G7, в якому пояснив причини розбіжностей з прем'єр-міністром. Зокрема, в листі описується ситуація з небажанням Гройсмана призначити його заступником Яну Бугримову.

До цього, 23 травня, на засіданні Кабінету міністрів виникла сварка між Данилюком і Гройсманом. Причиною стала вимога голови Мінфіну призначити йому ще одного заступника. Згідно з поясненнями Данилюка, він не може без нього нормально працювати. На це Гройсман запропонував міністру звільнитися, після чого Данилюк пішов із зали засідання.

31 травня голова Мінфіну Олександр Данилюк заявив, що рішення Кабінету міністрів про перепідпорядкування йому Державної фіскальної служби ухвалене з порушенням регламенту. Тогож дня Гройсман заявив, що Данилюк вибачився за листа послам G7.