НАЗК внесло припис голові НАБУ Ситнику

Національне агенство з питань запобігання корупції внесло припис директору Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику

Про це повідомляється на сайті НАЗК. 

Так, до НАЗК надійшли заяви від адвокатів про можливе порушення детективом НАБУ Євгеном Панайотовим та керівником Головного підрозділу детективів Андрієм Калужинським вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

У заявах повідомляється, що детектив бюро за вказівкою свого керівника розпочав досудове розслідування у кримінальних провадженнях  стосовно суддів Окружного адміністративного суду міста Києва.

На думку заявників, здійснюючи внесення вказаних відомостей до ЄРДР, забезпечуючи організацію та проведення досудового розслідування, Панайотов та Калужинський діяли в умовах конфлікту інтересів. На думку адвокатів, посадовці мали особисті мотиви, пов’язані з відмовою суддів Окружного адмінсуду Києва надати інформацію за запитами НАБУ та хотіли вчинити тиск на суддів для налагодження співпраці.

З метою підтвердження або спростування існування обставин, на які посилались у своїх заявах адвокати, НАЗК зверталось до НАБУ із запитами щодо надання інформації та копій документів щодо займаних посад, повноважень  детектива та його керівника, їх ролі у досудовому розслідуванні кримінальних проваджень щодо суддів. Однак відповідну інформацію у НАБУ не надали.

Відповідно до припису, внесеного Артему Ситнику, Національне агентство вимагає надати запитувану інформацію та провести службове розслідування за обставинами порушення працівниками НАБУ, які не надали інформацію на запит, норм закону.