"Київводоканал" підніме на 50% тарифи за водопостачання у 2019 році

У 2019 році "Київводоканал" зобов’язаний підняти майже на 50% тарифи на водопостачання та водовідведення

Про це повідомляє прес-служба відомства.

25 травня відбулось відкрите обговорення пропозицій "Київводоканалу" щодо встановлення на 2019 рік тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

"Перегляд зумовлений зростанням вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, розміру ренти, реагентів, а також зміною рівня амортизаційних відрахувань, ремонтів основних засобів. Розрахунковий тариф на послуги з водопостачання та водовідведення за підрахунками ПрАТ "АК “Київводоканал" зміниться в середньому на 49,6% та становитиме 23 грн. 17 коп.”, - зазначила директор Департаменту економіки та фінансів Ірина Кирилюк.

Читайте також: Як зекономити на комуналці з державною допомогою

У повідомленні зазначається, що розрахунок тарифів на 2019 р виконано відповідно до вимог постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Голова правління “Київводоканалу” Дмитро Новицький наголосив, якщо тарифи будуть нижчими, можливі наслідки як технічного, так і фінансового характеру.

"Підприємство втратить можливість реагувати на аварійно-відновлювальні роботи та в повному обсязі виконувати їх. Також великою проблемою є відтік кваліфікованих кадрів і без збільшення тарифу ми і надалі будемо їх втрачати", - підкреслив Новицький.