У Канаді водійка подивилася на Apple Watch за кермом, а її оштрафували

Канадську студентку Вікторію Емброуз оштрафували за те, що вона дивилася на свій смарт-годинник Apple, коли очікувала на зелене світло за кермом

Як пише ВВС, штраф склав 310 доларів, а дівчину Вікторію Емброуз визнали винною у порушенні правил дорожнього руху в Онтаріо.

Вона не заперечувала, що дивилася на годинник, але, за її словами, відволіклася лиш тому, що хотіла подвитися, котра година, а для цього пристрою треба торкнутися пальцем двічі.

Студентка також наполягає, що випадок не підпадає під законодавство Онтаріо, оскільки воно стосується лише зафіксованих пристроїв, а годинник був на її руці.

Суддя відхилив ці пояснення: "Зазвичай, щоб звірити час, потрібна мить, навіть якщо пристрою треба торкнутися, щоб активувати".

Повідомлення про порушення Емброуз отримала у квітні - після того, як офіцер поліції помітив її на перехресті в студмістечку.

У суді поліцейський зазначив, що водійка не зрушила з місця, коли загорілося зелене світло, бо її увага була прикута до годинника. Вона поїхала лиш після спеціального світлового сигналу, після чого її зупинили і виписали штраф.

Це вже не перший випадок штрафу через смарт-годинник. У 2015 за використання Apple Watch під час кермування покарали чоловіка у Квебеку. У Британії також наполягають, що смарт-годинники входять до переліку гаджетів, які відволікають водіїв за кермом.

Читайте також: iPhone 11 чи iPhone 9. Все, що відомо про нові смартфони від Apple