Антикорупційний суд: Правку щодо міжнародних експертів узгодили з партнерами, - Порошенко

Президент Петро Порошенко представив у Верховній Раді поправку до закону про Антикорупційний суд, яку було узгоджено з міжнародними партнерами

Про це в кулуарах Верховної Ради заявила представник президента у парламенті, депутат від БПП Ірина Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

Вона зауважила, що Порошенко сьогодні має виступити з трибуни Ради та внесе поправку, яку о 5-й годині ранку узгодили разом з міжнародними партнерами, які брали участь у тому, щоб вона відповідала всім домовленостям і нормам. 

"І щоб вона (поправка, - ред.) не виходила за рамки суверенного права України через українську конституцію обирати суди і спеціалізовані суди у тому числі", - наголосила Луценко. 

Вона додала, що правку було повністю узгоджено, вона раніше озвучувалась і президентом, і представниками Венеційської комісії. 

Близько 11-тої години Порошенко прибув до парламенту, аби обговорити вказану поправку. 

Говорячи про законопроект з трибуни Ради, він зауважив, що велика дискусія відбувалася навколо панелі міжнародних експертів, вона зачіпала декілька питань. Зокрема, яким чином ця панель, забезпечивши свою функцію щодо довіри та прозорості, у той же час не буде порушувати суверенітет і відповідати конституції України.  

"Той варіант, який був запропонований комітетом, повністю відповідає рекомендаціям Венеційської комісії, і у той же час повністю відповідає законам і конституції України", - запевнив Порошенко. 

У свою чергу голова Верховної ради Андрій Парубій пояснив, що поправки стосовно громадської ради міжнародних експертів зараз будуть оцінені Комітетом Ради з питань правової політики. 

Такми чином парламент пішов на 30-хвилинну перерву, щоб Комітет міг узгодити позицію щодо поправок. Голосування за законопроект про Антикорупційний суд має початися об 11:30.