Супрун стала на захист свого заступника, який нібито зневажливо висловився про онкохворих

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун назвала скандал за участі свого заступника Олександра Лінчевського "полюванням на відьом"

Про це йдеться у повідомленні лікарки у Facebook.

"Якщо ми розглядаємо вирвані з контексту слова, тоді слова всіх урядовців можна розглядати на дисциплінарній комісії. Ми будемо наполягати, щоб слова Олександра Лінчевського були розглянуті неупереджено, об'єктивно, без емоцій та лише стосовно тієї ситуації, в контексті якої вони були сказані", - заявила Супрун.

В.о. міністра назвала усю ситуацію абсурдною, як і пропозицію голови комітету з питань охорони здоров‘я Верховної Ради використовувати гомеопатію для лікування чи слова члена цього ж комітету, який називає урядовців фашистами в один голос з Кремлем.

"Найбільше шкода в цій історії час, який ми втрачаємо на відбивання від політичних атак замість того, щоб будувати нову систему охорони здоров’я", - підсумувала вона.

Супрун також запропонувала власну хронологію розвитку подій.

Ще 4 червня заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Лінчевський вибачився за невдало використаний вислів про неефективне лікування онкохворих за кордоном.