Не залишайте дітей в авто у спеку. Супрун пояснила чому

Очільниця МОЗ Уляна Супрун просить батьків не залишати своїх дітей у машині без нагляду у спекотну погоду

Про це вона написала на своїй Facebook-сторінці.

Лікарка розповіла, що панель автомобіля на сонці у звичайний спекотний день нагрівається до 70 ℃ за одну годину.

За результатами дослідження Університету Аризони, в таких умовах однієї години вистачить, щоб дитина, яка залишилася у авто, постраждала від теплової травми. Якщо авто буде у затінку, то цей час збільшується до двох годин.

За різних умов перегрівання може стати смертельно небезпечним.

На швидкість отримання теплової травми впливають вік, вага, наявні проблеми зі здоров’ям та інші фактори. Це може бути одяг та рівень гідратації.

Діти, в порівнянні з дорослими, особливо чутливо реагують на зміни температури. Проте часто вони не відчувають перепадів, не можуть вчасно сказати, що їм спекотно.

"Ніколи не залишайте дітей в машині без нагляду дорослих протягом будь-якого часу. Навіть якщо ви уважні та люблячі батьки, психологи попереджають, що в рутинних справах, ви можете забувати про дуже важливі речі. І це може статись з кожним", - написала Супрун.

Якщо плануєте подорож з дітьми автомобілем в спекотний період, вона радить брати достатню кількість води для пиття та навіть обтирання. Також варто частіше зупиняйтесь, одягати дитину в легкий одяг та слідкувати за температурою в салоні авто.

Ці поради також стосуються домашніх улюбленців.