Рада Європи отримала листа від сестри Сенцова із закликом допомогти звільнити політв'язнів

Сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан написала відкрите звернення до Комітету міністрів, генерального секретаря та комісара з прав людини Ради Європи

Про це представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він зауважив, що передав звернення Каплан його адресатам, однак висловив сумнів з приводу того, чи наважиться Рада Європи хоч щось зробити. 

"А наразі декому в РЄ все складніше стає навіть вимовляти слово "Росія" у критичному контексті, щоб не дратувати їх зайвий раз, тому що дуже хочеться, щоб Росія таки заплатила борг. А дехто аж до осені не може знайти 30 хв. у своєму графіку, щоб зустрітися з українським посадовцем і обговорити взаємодію щодо прав людини в окупованому Криму. Дуже зайняті люди. Є у них справи і важливіші", - наголосив Кулеба. 

Читайте також: Віталій Портников: Путін заздрить Сенцову

У самому листі Каплан розповідає, що Сенцов був активістом Євромайдану і однією з перших жертв репресій з боку Росії після анексії Криму. 

Попри тортури у тюрмі, український режисер не визнав свою провину та відмовився від угоди з російським слідством. В результаті він вже п'ятий рік незаконно відбуває покарання у в'язниці, через що стан його здоров'я значно погіршується. 

Каплан додала, що Сенцов в результаті почав голодування з вимогою звільнити всіх політв'язнів Кремля. Українець каже, що його можлива смерть під час Чемпіонату світу з футболу в Росії зможе привернути увагу до проблеми заручників. 

Таким чином сестра Сенцова закликає Ради Європи посприяти звільненню всіх українських політв'язнів, або ж знайти важелі впливу, які можуть змінити ситуацію.