У Мінекономрозвитку розповіли, чому Україні важливо вийти з-під мит США на сталь та алюміній

Вартість української металургійної та феросплавної продукції, що потрапила під дію мит США, щорічно становить $130-140 млн

Про це повідомила заступниця міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська в ефірі Еспресо.TV.

У червні президент Трамп застосував спеціальні мита на імпорт до Сполучених Штатів сталі та алюмінієвих виробів у зв’язку із "загрозою національній безпеці США". Однак існує ряд країн, які отримали митне виключення, і Україна прагне стати однією з них. 

"Для України це питання є доволі важливим, оскільки вартість наших виробів, які потрапили під дію мит, у середньому становить $130-140 млн щорічно. Разом з тим для Сполучених Штатів Україна є достатньо незначним постачальником. Ми навіть не входимо у топ-20. Тому основне наше завдання у Вашингтоні було провести перемовини з відповідальними органами за виключення України", - заявила заступниця міністра. 

Читайте такожЩо означає тарифне протистояння США і Китаю

  • США з 1 червня запроваджують жорсткі мита на імпорт сталі та алюмінію з Канади, Мексики та Європейського Союзу.
  • У березні адміністрація Трампа запровадила мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній стосовно Китаю, Росії та Японії, але тимчасово відклала запровадження додаткових мит для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини.
  • У США заявили, що саме європейська сторона попросила відкласти введення мит задля того, щоб виробити і представити свої пропозиції щодо цього питання.
  • 4 червня заступниця міністра економічного розвитку Наталія Микольська прибула у США, щоб обговорити виключення української металургійної продукції з-під обмежувальних заходів.