ФСБ вербує українок для протидії помісній церкві й починає нову кампанію проти кримських татар, - Тимчук

Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) почала активно працювати з громадянками України, які часто відвідують країну-агресора або ж мають там родичів

Про це з посиланням на дані моніторингової групи "Інформаційний спротив" повідомляє у Facebook народний депутат Дмитро Тимчук ("Народний фронт").

Він пише, що співробітники ФСБ, які представляють структурні підрозділи цієї спецслужби в Курській області (Росія) вздовж українсько-російського кордону, проводять системну роботу по залученню завербованих раніше на компрометуючої основі українських громадян (одна з категорій - контрабандисти) до активної участі в заходах на підтримку УПЦ МП на території України "в контексті можливого надання автокефалії Української церкви".

Також, за наявними даними, в пунктах пропуску на українсько-російському кордоні з боку Росії співробітниками (під прикриттям) і агентурою ФСБ РФ проводяться системні заходи ідеологічної обробки і психологічного впливу на громадян України, "особливо жіночої статі у віці, які часто відвідують Росію і мають там родичів".

Основна теза, яка доводиться і розігрується - це недопущення за будь-яку ціну "розколу церкви" (РПЦ - УПЦ МП), яка "об'єднує братські слов'янські народи", - зазначає Тимчук.

Окрім того, у міжнародному грецькому співтоваристві, використовуючи потенціал координатора "Ради греків зарубіжжя" І.Саввіді, проводиться інформаційна кампанія, спрямована на пропаганду ідеї, що корінним народом Кримського півострова є виключно греки, а не кримські татари.

"Кампанія координується представниками ФСБ", - наголосив нардеп.