Київ розраховує на програму посилених можливостей НАТО, але не за рахунок ПДЧ, - Климпуш-Цинцадзе

Україна розраховує на запрошення до програми посилених можливостей НАТО, але не в якості заміни Плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ)

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на конференції "Досвід державотворення Ізраїлю: уроки для України", повідомляє Еспресо.TV.

 "Ми зараз розраховуємо на те, що будемо запрошені до програми посилених можливостей НАТО. Одночасно ми усвідомлюємо, що нам необхідно уникнути того, що деякі країни спробують запропонувати нам участь в програмі посилених можливостей за рахунок ПДЧ. Це два різні ступені подібних процесів. І це важливо отримати, але не в якості заміни", – розповіла Климпуш-Цинцадзе. 

За її словами, Україна розраховує, що в разі проведення Комісії Україна-НАТО на найближчому саміті НАТО буде підтверджена перспектива членства для України. 

"Ми сподіваємося, що все ж буде підтверджена політика відкритих дверей, буде підтверджене рішення Бухарестського саміту 2008 року щодо України, Грузії про те, що ми будемо членами НАТО, і наступним кроком буде надання ПДЧ Україні, зокрема", – розповіла віце-прем'єр.

Читайте також: Аспірант НАТО: що означає новий статус України у відносинах з Альянсом