Трамп: КНДР обіцяла повністю позбутися ядерної зброї та вже почала це робити

Президент США Дональд Трамп та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин мали продуктивний саміт та ухвалили низку важливих рішень

Про це Трамп заявив під час прес-конференції, повідомляє Еспресо.TV.

Говорячи про результати саміту, він зауважив, що США та Північна Корея готові почати нову історію. Вони підписали угоду і президент отримав запевнення від Кім Чен Ина, що ядерну зброю буде знищено.

Трамп визнав, що процес ядерного роззброєння - не швидкий процес, однак як тільки він почнеться "це вже значний прогрес". Президент зауважив, що американська влада не скасує санкції проти Північної Кореї, поки не буде впевнена, що остання виконує свої зобов'язання щодо денуклеаризації.

Понад те, північнокорейський лідер зауважив, що влада країни вже почала ліквідацію одного з полігонів, де проходять випробовування ядерного озброєння. Трамп каже, що Кім обіцяв йому взятися за знищення зброї одразу, як тільки він повернеться до КНДР.

Нагадаємо, Трамп та Кім Чен Ин сьогодні зустрілися у Сінгапурі о 4-тій годині ранку за київським часом. Після цього вони перейшли до перемовин тет-а-тет. Потім стало відомо, що вони підписали "історичний документ", зміст якого поки тримають у таємниці. 

Згодом з'явився текст спільної заяви Трампа та Кім Чен Ина за результатами їхнього саміту в Сінгапурі. 

Читайте також: В очікуванні історичного саміту. Що принесе сінгапурська зустріч Трампа з Кімом