Доба в ООС: четверо українських бійців отримали поранення, ліквідовано 5 бойовиків

Протягом 13 червня російсько-окупаційні війська 33 рази порушували режим припинення вогню, з них 11 разів застосовували важке озброєння

Про це заявив речник Операції об'єднаних сил старший лейтенант Микола Бондарчук у Facebook.

На Луганському напрямку найбільш напруженою залишається ситуація в районі населеного пункту Новотошківське. Пріоритетним завданням противника на цьому напрямку залишається витіснення українських позицій та оволодіння в повному обсязі Бахмутською трасою. 

В районі населених пунктів Новоолександрівка, Золоте та Новозванівка противник вдавався до ведення турбуючого вогню із застосуванням мінометів 120-го та 82-го калібру. На Світлодарському напрямку під прицільним вогнем противника опинилися позиції ЗСУ в районі населених пунктів Гладосове та Луганське, де противник застосовував вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів.

"В ході бою двох терористів зі складу ДРГ було знищено. З нашого боку легко поранено одного військовослужбовця", - йдеться у повідомленні.

Ще трьох бойовиків ліквідували під час спроби противника повернути під контроль населений пункт Південне, що на Горлівському напрямку. Окупанти під прикриттям темряви намагався просочитися на підступи до Торецька. Вмілими діями підрозділів Королівської бригади атаки противника були відбиті. 

"У ході боїв за населені пункти Південне та Зайцеве трьох наших захисників було поранено. Всі вони наразі перебувають в шпиталях. Їхньому життю нічого не загрожує", - додає Бондарчук.

Найбільшу активність противник проявляв на Донецькому напрямку. Двічі під вогнем противника були наші підрозділи, що обороняють Авдіївку та Верхньоторецьке, де противник вдався до провокаційних обстрілів з мінометів. Незважаючи на це, підрозділи Об’єднаних сил дотримувались режиму припинення вогню та забезпечили безпечне проведення робіт на Донецькій фільтрувальній станції.

Найбільш небезпечною залишається ситуація на Маріупольському напрямку, де противник нехтуючи будь-якими домовленостями продовжує здійснювати потужний вогневий вплив по підрозділам наших військ, що обороняються в районі населених пунктів Водяне, Гнутове, Широкине, Лебединське, Талаківка.