Замах на Бабченка: СБУ оголосила підозру ще одному фігуранту

СБУ оголосила про підозру ще одному фігуранту справи про замах на життя журналіста Аркадія Бабченка - громадянину Т.

Про це повідомив на брифінгу представник СБУ, передає Еспресо.TV.

Із листування фігурантів справи Бориса Германа та В'ячеслава Пивоварника СБУ дізналася про групу з 3 українців, яких у Ростові-на-Дону російські спецслужби готували до вчинення терактів, а Герман і Пивоварник відправляли до Росії та повертали в Україну.

На підставі отриманих даних 13 червня 2018 року СБУ затримала громадянина України Т., який керував указаною групою осіб у Ростові-на-Дону та в Україні. За місцем проживання громадянина Т. вилучили вогнепальну зброю та набої до неї. Громадянину Т. повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та вибухівкою), а також у організації готування терористичного акту.

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що слідство вийшло на цю людину через інформацію, здобуту в ході спецоперації за участі журналіста Аркадія Бабченка.

"Затримано ще одного ймовірного кілера, пов‘язаного з раніше арештованим Германом, який разом з двома знайомими пройшов вишкіл в Ростові-на-Дону і прибув в Україну для скоєння терактів", - йдеться у повідомленні генпрокурора у Facebook.