Адвокат Германа назвав ім'я другого затриманого у справі про замах на Бабченка

Адвокат Бориса Германа Євген Солодко заявив, що нібито чув ім’я другого затриманого у справі про замах на журналіста Аркадія Бабченка

Про це Солодко сказав журналістам після засідання Апеляційного суду щодо запобіжного заходу його підзахисному, інформує Радіо Свобода.

За словами Солодка, затриманого звуть Тарас Стельмашенко. У Службі безпеки України наразі цю заяву не коментували.

Прокурор Роман Циба підтвердив, що Стельмашенку висунули звинувачення у підготовці до вчинення терористичного акту за попередною змовою групи осіб. Стельмашенко є громадянином України.

Раніше СБУ встановила, що Герман за вказівкою росіянина Пивоварника здійснив фінансування та організацію перевезення з Росії до України трьох українців, які у Ростові-на-Дону пройшли інструктаж і навчання спецслужбами Росії для здійснення терактів, в тому числі для скоєння вбивств по “списку 47”.

13 червня 2018 року СБУ затримала громадянина України Т., який керував групою осіб, які пройшли навчання у Ростові-на-Дону та в Україні.

За місцем проживання громадянина Т. було вилучено вогнепальну зброю та набої до неї. Громадянину Т. повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та вибухівкою), а також у організації готування терористичного акту.

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що слідство вийшло на цю людину через інформацію, здобуту в ході спецоперації за участі журналіста Аркадія Бабченка.

Можливо мова йде про чоловіка, якого зображено на цьому фото з соцмереж.