На Харківщині викрили нелегальний нафтопереробний завод

Фахівці Офісу великих платників ДФС викрили нелегальне нафтопереробне підприємство на території колишнього асфальтного заводу у Харківській області

Про це повідомив заступник керівника Офісу Олексій Дерев’янко, передає прес-служба ДФС.

На підприємстві виробляли стабільний бензин, дизельне пальне та мазут М100, також газ пропан. Цю продукцію підприємство збувало на двох нелегальних АЗС, не сплачуючи державі ні ПДВ, ні акциз, завдавши шкоді державі на майже півмільярда гривень.

Виявилося, що декілька підприємств-видобувачів природного газу та нафти протягом тривалого часу здійснювали реалізацію газового конденсату та нафти (ймовірно, тіньовим шляхом) на адресу одного й того самого недобросовісного покупця, який, в свою чергу, організовував незаконне виготовлення дизпалива та бензину.

Крім того, лабораторія контролю якості нафтопродуктів провела аналіз автомобільного пального і зробила висновок, що надані зразки не відповідають державним стандартам.

Повідомляється, що на інші підприємства нафтогазової галузі також можуть чекати перевірки, оскільки наразі фахівці Офісу аналізують їх діяльність на можливу причетність до зазначеної схеми.