У Німеччині продають українські цукерки з рекламою ЧС-2018 у Росії

Німецький дистриб'ютор Dovgan Gmbh прокоментував цукерковий скандал за участю кондитерської компанії АВК

У німецьких магазинах з'явилися українські цукерки в упаковці з логотипом, що нагадує символіку Чемпіонату світу з футболу, який проходить в Росії, інформує Liga.net.

На запит видання керівник компанії Андрій Ковальов відповів, що українська громадськість повинна пишатися тим, що українські продукти продаються по усій Німеччині.

"Ми з величезною радістю продаємо українські продукти в Німеччині і не лише від АВК але і від Ніжина і багатьох інших українських виробників. Так само і українська економіка отримує від нас стабільні платежі в євро, що дозволяє АВК збільшувати кількість робочих місць і покращувати оплату праці", - сказав Ковальов.

На питання про те, де була упакована партія цукерок АВК і хто займався фасовкою, представник дистриб'ютора не відповів.

"У нас є як у комерційної структури э закрита інформація, яку ми не бачимо необхідності відкривати", - додав Ковальов.

Як повідомили у прес-службі компанії АВК, дизайн візуалізації тубуса не є розробкою компанії, макет створюється партнерами. За умовами контракту, німецька фірма залишає за собою право в односторонньому порядку приймати рішення з оформлення упаковок.

Фірма DOVGAN GmbH, укладаючи наступні контракти з торговими мережами Німеччини, не повідомляє АВК про їхні умови. Ми розділяємо думку громадськості та обурення у соцмережах, що виникли внаслідок ситуації, яка склалася, - йдеться у повідомленні компанії.

Як додали у АВК, на сьогоднішній день поставки продукції до німецької фірми DOVGAN GmbH призупинені. Кошти, виручені з реалізації даної партії солодощів, буде спрямовано на підтримку соціальних програм в Україні.