Адвокат Дінзе планує сьогодні відвідати Сенцова

Адвокат Дмитро Дінзе сьогодні планує зустрітися з незаконно засудженим в РФ українським режисером Олегом Сенцовим

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Facebook. 

"Зустрілася із адвокатом Олега Сенцова Дмитром Дінзе, який вночі відлітає до Лабитнангі. Я передала йому листи від Президента України та першого віце-спікера Ірини Геращенко для Олега. Хотіла, звісно, особисто передати, але зустріч поки не відбулась.... на жаль", - пише Денісова. 

Адвокат розповів, що він був у Олега два тижні тому. За його словами, на той час він тримався добре. Пив воду, йому робили крапельниці з вітамінами і глюкозою. Примусового годування на той час не було. Але зараз точної інформації про стан здоров’я Олега Сенцова немає. 

"Ми домовилися, що завтра, одразу після зустрічі із Олегом, він зателефонує мені та розповість про те, як він почувається", - додала Денісова. 

Нагадаємо, раніше Денісова зазначала, що є підстави вважати, що Сенцова примусово годують. Наразі він тримає голодовку вже 39-й день. 

Сенцов оголосив голодування 14 травня  з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму за політичними статтями. Сенцов, зокрема, вимагає звільнити 64 українських політв'язня.

Разом з Сенцовим стали відмовлятися від їжі ще троє українських бранців Кремля: кримчани Олександр Кольченко та Володимир Балух, а також військовий Олександр Шумков. Потім Кольченко припинив голодування.

15 червня Уповноважений з прав людини Людмила Денісова прибула до колонії, де утримують українського політв'язня Олега Сенцова. Однак її так і не пустили до Сенцова. 

19 червня українського омбудсмена Людмилу Денісову знову не пустили до незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

20 червня Денісова закликала Червоний Хрест відвідати Сенцова та інших політв'язнів.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готовий подати прохання на помилування Сенцова на підставі Європейської конвенції з прав людини.