"Тримаюсь і впевнений у перемозі": Сенцов написав листа російському кінознавцю

Український політв'язень та кінорежисер Олег Сенцов написав листа російському кінознавцю та кінокритику Андрію Плахову

Про це повідомив Плахов у Facebook.

За його словами,  листа Сенцов написав 16 червня, Плахов отримав його лише 19 чеврня — через 3 дні.

У листі Сенцов подякував за підтримку та сказав, що тримається і впевнений у перемозі. 

Дорогий Андрій Степанович!

Радий дуже отримати від Вас цю коротку звістку. Дякую вам за неї, а також за те, що ви всі ці роки робили для моєї підтримки. Я знаю, що ви один з тих, хто робив це з першого дня, і дуже активно.

Спасибі, це дуже приємно для мене. Адже коли я самостійно вивчав кіно, я вчився у тому числі і за вашими книгами і статтями. А коли дивився якесь занадто розумне і незрозуміле мені, провінційному хлопцю, кіно, то вбивав у пошуковику його назву, а поруч писав "Плахов", щоб прочитати вашу думку про цей фільм (...) Тому коли ви не тільки добре відгукнулися про мою вкрай сиру і незрілу роботу "Геймер", а ще й взяли у конкурс міжнародних дебютів «Духа вогню», я був просто щасливий. Після цього мені вже було за великим рахунком все одно, хто що сказав — я знав, що щось у мене так вийшло.

Радісно чути, що деякі російські кінематографісти стали мене підтримувати відкрито на офіційних майданчиках, а не тільки в інтернеті. Виявляється, це так легко — просто не боятися висловити свою думку! Дякую Вам ще раз за це. Величезний привіт всім, хто з нами! Окреме спасибі і слова поваги передайте, будь ласка, Олександру Сокурову!
Я тримаюся і як і раніше впевнений у перемозі! Всього Вам самого найкращого!

Ваш Олег Сенцов.

Плахов додав, що не знав, чи друкувати приватний лист. Однак, на його думку, це могло б іншим допомогти краще зрозуміти українського політв'язня.

Нагадаємо, Олег Сенцов голодує 39-й день.