У Києві відбувся національний форум “Трансформація України”

У Києві минуло чергове засідання Національного Форуму “Трансформація України”, учасникам якого представили концепцію Стратегії трансформації України

Напередодні розробники провели низку консультацій та зустрічей з представниками Європейських Урядів, американськими науковими інституціями, міжнародними й національними експертами.

Анатолій Кінах, президент УСПП, Член Наглядової Ради НФТУ, серед іншого зазначив: “Спрямована на наших національних пріоритетах, інтересах. Але за участю і використанням досвіду інших держав, в першу чергу — Центральної і Східної Європи, Балтії, які також проходять складні трансформаційні періоди”.

Документ охоплює низку сфер – від безпекової до соціально-економічної й духовної – та розкриває стратегію досягнення засадничої мети – побудови європейської й сильної України. “В першу чергу стратегія спрямована на залучення величезного стратегічний ресурсу громадянського суспільства, включно з волонтерським і добровольчим рухами, а також об’єднання пасіонарної патріотичної складової з інституційною пам'яттю із технократичними сучасними прагматичними підходами”, – підкреслив президент УСПП.

Своєю чергою президент Американсько-Української Ділової Ради Морган Вільямс підкреслив, що “економічний розвиток — саме те, що потрібно Україні. Найкращий захист від Путіна — це сильна економіка. Найкращий підхід до того, щоб Сполучені Штати і Європейський союз були залучені до процесів в Україні — це сильна економіка. Україна потребує підтримки міжнародних інвесторів. Наше послання світовому бізнесу в наступному — не чекайте, приходьте в Україну й інвестуйте вже зараз”.

За підсумками обговорення Концепції, учасники форуму звернулися до керівництва держави із закликом підтримати реалізацію Стратегії трансформації України.