Війська Путіна у Білорусі зустрічатимуть з квітами, - Гримчак

На думку заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака, останні майже 25 років політики денаціоналізації населення Республіки Білорусь, яку за вказівкою Москви цілеспрямовано проводив диктаторський режим Олександра Лукашенка, призвели по повного зникнення самоідентифікації сучасних білорусів

Про це він заявив  в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV, коментуючи заяву білоруського президента про загрозу того, що очолювана ним країна ризикує опинитися у складі "якоїсь держави".

"У них (у Білорусі - ред.) людей, які знають білоруську мову і користуються нею, і самі собі розуміють, що вони білоруси, їх там, по-моєму, менше 4%. Пан Лукашенко, пішовши шляхом радяньским, він за ці роки вбив те, що називається Білоруссю, самоідентифікацію людей. Це серйозна небезпека. Російські танки у Білорусі можуть зустрічати квітами", - зазначив політик.

Ще однією загрозою, яка може зумовити остаточну втрату цією державою власного суверенітету, є цілковита залежність її економіки від Москви.

Що стосується того, наскільки особисто Лукашенко контролює ситуацію в країні, то, як наголосив Гримчак, "сьогодні (росіяни - ред.) можуть по Білорусі ядерну зброю возити, а пан Лукашенко про це буде не знати".

Разом з тим, додав заступник міністра, остаточне поглинання Білорусі країною-агресором може відбутися вже після смерті диктатора.