Затримані ФСБ українські рибалки відмовилися від їжі, - адвокат

Затримані на початку травня російськими прикордонниками поблизу окупованого Криму українські рибалки з судна ЯМК-0041 відмовляються від їжі

Про це повідомив у Facebook кримський адвокат Едем Семедляєв.

"За словами матері одного з моряків, вони відмовляються приймати їжу і перебувають у розпачі від невизначеності", - написав Семедляєв.

За словами адвоката, чотирьох із затриманих громадян України - Отичка Геннадія Івановича, Скрипника Руслана Валерійовича, Калиниченка Сергія Євгеновича та Блока Олега Васильовича - допитали як свідків. Щодо капітана Навицького росіяни відкрили справу за ч. 3 ст. 256 Кримінального кодексу РФ (незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів), його заарештовано.

"26.05.2018 до нас звернулися дружини моряків, які були в розпачі і не знали, що робити і до кого звернутися. 01.06.2018 разом із колегою адвокатом Емілем Курбедіновим попрямували у Прикордонне управління ФСБ в Балаклаві, де спробували зустрітися з моряками і дізнатися про їхній стан, тому що на цей час вони вже близько місяця перебували в "полоні". Однак нас не пропустили і не дали зустрітися. Після цього нами були подані скарги на гарячу лінію ФСБ, до Головного прикордонного управління Криму і військової прокуратури. Також нами були направлені скарга до Севастопольського гарнізонного суду, скарга до військової прокуратури і до Слідчого комітету заява про злочин. До теперішнього часу на жодну скаргу і заяву відповіді немає", - написав Семедляєв.