Electric GT показала першу гоночну Tesla Model S. Як її "прокачали"

Компанія Electric GT Holdings проведе перегони Electric Production Car Series, в яких візьмуть участь спеціально перероблені гоночні Tesla Model S

Відеоролик з автівкою компанія показала у Twitter.

Два роки тому стало відомо, що на базі електромобіля Tesla Model S розробляється гоночна серія. Наразі компанія Electric GT Holdings показала свою першу гоночну Model S P100DL в Барселоні; офіційний дебют серії очікується тільки в листопаді.

За словами розробників, машина EPCS V2.3 P100DL - це більше, ніж стандартна P100D в режимі Ludicrous: гоночний варіант здатний розганятися до першої "сотні" за 2,1 секунди і розвивати максимальну швидкість до 250 кілометрів на годину.

Гоночна модель отримала силову установку у 778 кінських сил і 995 Нм крутного момена; машина важить на 500 кг менше стандартної версії і обладнана батареєю ємністю 100 кіловат-годин - на одній зарядці електромобіль може проїхати близько 90 кілометрів.

Гоночні Tesla Model S братимуть участь в гоночної серії EPCS (Electric Production Car Series), яка була схвалена Міжнародною федерацією автоспорту FIA ще на початку поточного року. Фінальний етап гонок пройде в Італії 27-28 жовтня 2019 року.