Треба більше чиновників, які могли б допомогти жителям Карпат, - Розенко на Форумі Via Carpatia

На думку віце-прем'єр-міністра Павла Розенка, більше чиновників повинні побачити проблеми жителів прекрасних Карпат та допомогти їм

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Організаторам фестивалю Via Carpatia написав листа спікер Верховної Ради Андрій Парубій, який, на жаль не зміг приїхати на захід. Він зазначив, що проведення форуму у Криворівні є символічним, адже це село є одним із найбільш знакових духовних центрів української нації.

"Упевнений, що форум Via Carpatia стане важливою платформою співпраці та діалогу між діячами культури і мистецтва, політики, науки та громадського сектору та сприятиме обміну досвідом, напрацюванням культурного та соціально-економічного співробітництва", - зазначив Парубій у своєму листі.

На відкритті також виступив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко. Він заявив, що, з одного боку, незліченна кількість митців, які надихались тамтешньою природою, показує, що Гуцульщина надихає. З іншого боку, там можна побачити невідповідність прекрасного довкілля зі складними умовами життя.

"Тут важко працюють люди, тут поступово, але повільно, змінюються інфраструктурні проект. Хочеться, щоб було більше і більше людей з владних кабінетів, які можуть це побачити та допомогти жителям прекрасних Карпат", - заявив віце-прем’єр-міністр.

Йому особливо приємно було дізнатися, що на Форумі буде присвячена окрема панель українсько-польському діалогу.

"Я неодноразово говорив, що ми повинні запустити усі майданчики українсько-польського діалогу. Починаючи з інтенсифікації на найвищому рівні президентів та урядів, завершуючи інтенсифікацією діалогів на українсько-польських форумах. Важливо, щоб такі заходи відбувалися, бо в Україні немає антипольських настроїв. Україна є надійним партнером Польщі", - розповів Розенко.