На Житомирщині кати-розбійники хотіли підірвати поліцейського за розслідування їхніх злочинів

На Житомирщині затримали учасників злочинної групи за підозрою у замаху на вбивство поліцейського

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. 

Злочинці заклали саморобний вибуховий пристрій з дистанційним керуванням під його машину. 

Правоохоронці затримали п'ятьох учасників групи, які вчиняли злочини на території трьох регіонів України. 

Поліцейські задокументували діяльність злочинців, які вчиняли розбійні напади на будинки людей, проникаючи до них вночі. Потім вони зв’язували своїх жертв та катували. Діяли на території Київщини, Житомирщини та Вінниччині. Потім вони викрадали гроші, ювелірні вироби тощо.

У травні 2018 року на Київщині працівники кримінальної поліції затримали частину цього злочинного угруповання під час їхнього чергового правопорушення. Не затримані учаники групи почали погрожувати поліцейським. 

Так, працівнику управління внутрішньої безпеки Житомирської області та деяким працівникам кримінальної поліції надходили повідомлення на кшталт "ви за це постраждаєте". 

Нещодавно зловмисники вирішили втілити погрози у життя та заклали вибухівку під машину поліцейського. За декілька хвилин він виявив сліди вибухового пристрою. Згодом правоохоронці встановили особи зловмисників. 

Зазначається, що працівники кримінальної поліції та внутрішньої безпеки Житомира провели близько 40 обшуків. У результаті виявили речові докази причетності до замаху на вбивство поліцейського. 

Наразі слідчі готують матеріали, аби направити на розгляд суду щодо обрання запобіжного заходу. Деякі учасники злочинної групи вже виїхали закордон.  

За фактом вчиненого замаху на вбивство поліцейського розпочато кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) ККУ.