Під Нацрадою з питань ТБ вимагали скасувати ліцензію "Інтеру". Засідання знову не відбулося

Під будівлею Національної ради з питань телебачення та радіомовлення пройшла акція протесту з вимогою не продовжувати ліцензію каналу "Інтер"

З'ясувалося, що акцію проводила громадсько-політична організація "Вільні люди", про що вони написали на своїй сторінці у Facebook.

Під будівлею близько 11-ї години ранку зібралися близько 30 учасників організації та вимагали припинити ліцензію мовлення телеканалу. 

Активісти закликали оприлюднити результати перевірки щодо трансляції концерту "Победа. Одна для всех", що відбувалася 9 травня і містила антиукраїнські заклики.

Понад те, в організації нагадали, що "Інтер" транслює Чемпіонат Світу з футболу 2018, що проходить у Росії. Активісти принесли під будівлю Нацради футбольний м’яч, що символізує "футбол на крові", а також червоні картки з закликами бойкотувати Мундіаль-2018.

"Ми даємо штрафний свисток Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, оскільки чотири рази поспіль її засідання не відбулось. Регуляторний орган саботує розгляд порушень "Інтера" з різних причин. Нас не цікавить, чому так відбувається. Єдине, що має значення - це стабільна робота Нацради в інтересах держави", - наголосив керівник штабу мережі організації Дмитро Жмайло.

Згодом на сайті Нацради повідомили, що засідання так і не відбулося, адже на нього не прийшли двоє членів – перший заступник голови Ольга Герасим’юк та Олег Черниш. Наступні засідання мають пройти наступного тижня, заплановані на 3 та 5 липня.