Російський омбудсмен не проситиме Путіна про помилування Сенцова

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявляє, що не писатиме президенту РФ Володимиру Путіну прохання про помилування режисера Олега Сенцова

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Закон мені не дозволяє звертатися з клопотаннями і розраховувати на розгляд цього звернення як публічного офіційного документа", — сказала Москалькова, відповідаючи на запитання щодо можливості написання нею прохання про помилування Сенцова.

За її словами, у неї є своя позиція щодо можливості помилування Сенцова.

"Я ніколи не говорила, що у мене немає позиції. Є певний порядок, який передбачає звернення приватної особи, її волевиявлення про помилування. Я поки нічого не знаю про волевиявлення родичів, самого Сенцова, чи хоче він цього", — сказала Москалькова.

Адвокат Сенцова повідомляв, що режисер не проситиме про помилування.

Москалькова пояснила, що у випадку заарештованої депутатки Верховної Ради Надії Савченко процедуру було порушено, оскільки про помилування Путіна попросили вдови загиблих. Російську уповноважену також непокоїть доля Савченко після помилування у Росії.

"Ще мене дуже непокоїть, що ось так просили за Савченко. Її помилували, звільнили, передали українській стороні. Де вона зараз? Сидить. Нам треба подумати ще, чи добре ми робимо, відправляючи людей", — зазначила Москалькова.

Раніше повідомлялось, що Україна вимагає від російського уповноваженого з прав людини Тетяни Москалькової попросити Путіна негайно помилувати Сенцова.