Синоптик розповіла, де на вихідних чекати дощів і похолодання

У суботу, 30 червня, на заході та півночі України, а також у частині центральних областей і на Одещині очікуються дощі, грози і сильний вітер

Про це розповіла в ефірі Еспресо.TV синоптик Наталка Діденко.

"Завтра в Україні очікується складна погода, адже до нас переміщується циклон - він визначатиме несприятливу погоду у західних областях, на півночі, у частині центральних областей, а ввечері негода дійде також до Одещини. Це дощі, грози, місцями сильні зливи, сильний вітер або шквалисте посилення вітру", - сказала пані Діденко.

На решті території - схід, південний схід, більша частина півдня, крім Одещини, і також частина центральних областей, що ближчі до сходу, - суттєві опади малоймовірні.

На заході 30 червня вдень опади не припиняться, але послабшають, а вночі ще очікуються сильні зливи. Суттєво похолодає - до +16...+20°C.

У неділю, 1 липня, похолодання до +17...+22°C охопить більшу частину України.

"Крайній схід до останнього утримуватиме спеку +30°C, але 2 липня висока тепература звідти також піде", - зазначила метеоролог.

У Києві періодичні дощі будуть 29 і 30 червня, очікуються грози і поривчастий до сильного вітер. Столиця перебуватиме під впливом циклону. Температура 30 червня буде +22...+26°C, а в неділю очікується значне зниження температури.