Світлина на фоні Сталіна: керівник СММ ОБСЄ сфотографувався біля портрету диктатора

Заступник керівника донецького регіонального офісу моніторингової місії ОБСЄ Мет Вотлі під час подорожі зробив собі фото на тлі портрета Сталіна

Про це повідомляє Моніка Андрушевська на своїй сторінці у Facebook.

"Коли я дивлюся на фото, яке зробив собі в Горі  Мет Вотлі , заступник голови ОБСЄ в Донецьку, мені цікаво, чи був він також в Браунау, місті, де народився Гітлер", - пише Моніка.

Фото зроблене у місті Горі у східній Грузії, у будинку-музеї Сталіна. 

"Я розумію, що туристи фотографуються в таких місцях. Натомість, Мет Вотлі в Горі був не як турист, а як голова місцевого об'єднання ОБСЄ. На даний момент він є заступником голови ОБСЄ у Донецьку, а фото було зроблено не так давно", - обурюється Андрушевська. 

Надалі вона звертається до Волті з поясненням, що Сталін є винуватцем десятків мільйонів жертв таборів, вбитих під час Голодомору, геноциду цілих народів. 

"Злочини, чиї наслідки Східна Європа відчуває навіть сьогодні. Нинішня ситуація на Донбасі є також наслідком його політики. Юзеф Вісаріонович Сталін відповідальний за більше жертв, ніж Адольф Гітлер. Я розумію, що усвідомлення цього факту в Західній Європі не є особливо великим, але від Спостережної місії ОБСЄ хотілобися кращого розуміння ситуації", - пише Андрушевська.

Також додала, що людина, яка розміщує на своїй сторінці у Facebook фото зі Сталіним не може бути головою моніторингової комісії в країні, яка стала жертвою сталінського режиму. 

"Як ми можемо говорити про об'єктивність ОБСЄ у питанні звітності про вторгнення Росії в Україну, оскільки людина на такій посаді, мабуть, не знає історії або не вміє її оцінити? Або ж знає, але особа кровопролитного диктатора йому імпонує. Це явище було відомо вже в часи попередника Сталіна, який називав таких західних вболівальників "корисними ідіотоми", - зауважила Моніка.