Мінекономіки хоче поновити перевірки туроператорів

У Мінекономрозвитку хочуть зняти мораторій щодо проведення перевірок туристичних операторів, який діє до кінця 2018 року

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив заступник міністра економічного розвитку Михайло Тітарчук.

"На жаль, коли ми передбачали, що буде дерегуляція, певна свобода бізнесу. Але галузь туризму показала, що її треба регулювати і доволі жорстко у певних випадках. Головна проблема полягає у тому, що турпакети, які пропонують оператори, не завжди відповідають дійсності. Важливо, щоб послуга відповідала якості та ціні", - зазначив Тітарчук.

Читайте також: Як правильно обирати туроператора. Коментар адвоката

Мінекономрозвитку разом з іншими міністерствами планують у середу 4 липня провести загальну нараду, під час якої будуть запропоновані комплексні заходи та зміни у законодавстві.

"До 31 грудня 2018 року діє мораторій щодо проведення перевірок. Ми цей мораторій маємо скасувати, щоб громадяни не страждали. Оператори, які порушують свої зобов’язання перед туристами, не мають працювати на цьому ринку", - підсумував заступник міністра.

Він також порадив українцям, які планують поїхати за кордон на відпочинок, приділяти більше уваги туристичним компаніям, їхнім рейтингам та відгукам користувачів.

"Звісно не може бути, щоб компанія продає за одну ціну, а інша знижує ціну удвічі. Потім може виявитись, що вам пропонують не той літак чи готель. Читайте уважно договір", - додав Тітарчук.