"Укроборонпром" скоротив 40% адмінперсоналу

Державний концерн "Укроборонпром" скоротив 40% адміністративного персоналу

Про це повідомляє прес-служба держконцерну.

"Чисельність персоналу Концерну скорочено на 40%, зі збереженням необхідної функціональності. Зокрема, скорочено три посади заступника генерального директора. Оптимізація відбулась за планом реформування "Укроборонпрому" і була затверджена Наглядовою радою", - йдеться у повідомленні.

Спеціально створена конкурсна комісія відібрала для подальшої роботи кращих фахівців у сфері оборонної промисловості. Таким чином, наразі в ДК "Укроборонпром" працює лише близько 180 фахівців, а заощаджені в процесі оптимізації кошти спрямовують на дослідно-конструкторські роботи, інноваційні проекти, виробничі потужності та соціальні гарантії працівників.

Скорочення персоналу Концерну відбулося одночасно зі створенням нової структури управління підприємствами, які входять до складу "Укроборонпрому". Вона побудована за кластерним принципом управління виробництвом, коли кожний кластер підприємств "Укроборонпрому" контролюється та координується відповідним дивізіоном.

"Це дозволяє підвищити якість управління виробничими та маркетинговими процесами, створити умови для розвитку галузевих кластерів, активізувати інноваційний розвиток підприємств", - пояснюють у держконцерні.

Наразі вже створено дивізіон бронетанкової техніки, дивізіон високоточної зброї та боєприпасів, дивізіон радіолокації, радіозв‘язку та спеціального приладобудування, дивізіон суднобудування та морської техніки, на заключній стадії формування - дивізіон авіабудування.