Рада прийняла за основу закон, що збереже тарифи на доставку україномовних друкованих ЗМІ

228 народних депутатів проголосували за прийняття у першому читанні закон, який збереже тарифи на доставку україномовних видань населенню

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Законопроект №7291 введе мораторій на підняття цін на доставку україномовних друкованих видань, а також забезпечить кроки щодо підтримки журналістів і ЗМІ Донецької та Луганської областей.

"В умовах особливого періоду на Сході України виникла нагальна потреба щодо поширення патріотичних друкованих регіональних і місцевих періодичних видань на підконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей", - йдеться у пояснювальній записці.

Законопроектом планується заборонити підняття тарифів на приймання передплати та доставки за передплатою друкованих засобів масової інформації, що видаються українською мовою, тимчасово на строк три роки з дати прийняття документу.

Документом визначається, що тимчасово, на термін особливого періоду,  встановлюється мораторій на підняття тарифів на приймання передплати та  доставки за передплатою вітчизняних періодичних друкованих ЗМІ регіональної та місцевої сфери розповсюдження на підконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей.