Російські пранкери подзвонили до голови СБУ від імені Бабченка. Що вони йому сказали

Російські пранкери з псевдонімами Вован і Лексус розіграли голову Служби безпеки України Василя Грицака, подзвонивши йому від імені журналіста Аркадія Бабченка, вбивство якого нещодавно інсценізувала спецслужба

Про це повідомляє ВВС Україна

У СБУ підтвердили, що дзвінок Грицаку дійсно надходив. За історією, Бабченка наче побили у київському пабі через те, що він дивився матч Росія-Іспанія.

"Так, голові СБУ зателефонувала особа, що відрекомендувалася Аркадієм Бабченком. Голова, розуміючи, що дійсно може статися така ситуація, надав певні поради і вжив певні заходи", - розповів керівник апарату голови СБУ генерал Ігор Гуськов.

Також він додав, що наприкінці розмови Грицак зрозумів, що спілкується не з Бабаченко. Проте цю частину розмови пранкери не оприлюднили. 

Ігор Гуськов також припустив, що цей розіграш є спробою відповіді на пранк "спікера сайту Миротворець" Євгенія Вольнова, що нещодавно подзвонив до поліції російського Ростова й заявив, що на вулицях міста футбольні фанати скандують нецензурну кричалку про президента РФ Володимира Путіна.

Російські пранкери, які раніше оприлюднювали аудіозаписи розігаршів різних політиків, зокрема й з України, заявили, що напередодні зателефонували голові СБУ Василю Грицаку, й представилися російським журналістом Аркадієм Бабченком.

Суть розіграшу

На оприлюдненому записі "Бабченко" каже, що його побили у Києві, коли він дивився футбольний матч між Росією та Іспанією.

Голова СБУ Василь Грицак у відповідь називає його "Костею", та питає "де були у цей час наші хлопці" - очевидно, мова йшла про охорону, надану Аркадію Бабченку.

"Їх також трохи зачепили. Вони намагалися застосувати зброю, але розбіглися", - каже пранкер.

Далі він попросив голову СБУ про допомогу, адже навколо зібралася преса, "яка хоче отримати коментарі".

Василь Грицак порадив не коментувати та пообіцяв надіслати допомогу. Також чутно, що розмова переривається на півслові. 

Керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов відзначив, що Василь Грицак усвідомив розіграш посередині діалогу й жодної групи до "Аркадія Бабченка" не надсилав.