Політв'язень Клих досі у психлікарні: правозахисниця розповіла про його стан

Незаконно засуджений в Росії український політв'язень Станіслав Клих знаходиться у Магнітогорську в Обласній психіатричній тюремній лікарні

Про це на своїй сторінці у Facebook написала російська правозахисниця Тетяна Щур.

Вона зауважила, що у психлікарні українця знайшла адвокат Уральської правозахисної групи Катерина Бур'ян після того, як єкатеринбурзький адвокат Станіслава Роман Качанов повідомив, що його підзахисного обіцяли відправити туди відразу після того, як Роман був у нього 26 червня.

За її словами, Станіслав почувається краще, однак каже, що дозволу на госпіталізацію не давав, що суперечить словам тюремників.

"Якщо 26 липня його свідомість було сплутана, образи зашкалювали і здавалися Роману "фантазійно-маячними", то Катерина знайшла його більш спокійним і осудним. Але у неї склалося враження, що він знаходиться під впливом заспокійливих препаратів. Та й сам Станіслав сказав, що йому роблять "якісь щеплення", - наголосила Щур.

Клих також попросив змінити камеру, адже у нього вона занадто тісна. Він поскаржився, що листи від мами швидко забирають, а на прогулянки водять рідко.

Зазначимо, 30 червня стало відомо, що Клих, найімовірніше, перебуває в психіатричній лікарні в Магнітогорську.