Святі коноплі: американський історик заявив, що Ісус лікував людей марихуаною

Американський історик і журналіст Девід Бененсток заявив, що деякі чудеса Ісуса можна пояснити медичним використанням конопляної олії

Про це Бененсток сказав у інтерв'ю таблоїду Daily Star Online.

"Історичні записи свідчать, що коноплі були широко доступними у ті часи, було відомо, як вирощувати та використовувати цілющі властивості. Це не відрізняється від сучасних способів використання олії коноплі, які не були доступні людям за часів Ісуса. Це просто питання концентрації олії та всмоктування її через шкіру", - вважає Бененсток.

Історик зокрема вважає, що епізод у Біблії, де Ісус зцілює людей, нагадує сучасне лікування епілепсії із застосуванням конопляної олії. Йдеться про вірш 6:13 в Євангелії від Марка: "Виганяли багатьох бісів і багатьох хворих мазали олією і зцілювали".

"Деякі набожні люди тих часів, які не розуміли наукового підґрунтя і того, як це працює насправді, могли сприйняти таке лікування як чудо", - вважає Бейненсток.

Читайте також. Легалізуй мене повністю. Як світ охопила марихуанова лихоманка

Дослідник також стверджує, що у книзі Старого Заповіту "Вихід" у розділі 30 вірші 22-25 розповідають про те, як правильно виготовити конопляну олію.

"Візьми найліпших пахощів: застиглої миррі 500 шекелів, пахучої кориці удвічі менше, тобто 250 шекелів, пахучого аїру 250 шекелів, касії 500 шекелів, а також гін оливкової олії. Це буле свята олія помазання", - йдеться в тексті Святого Письма.

Американський рабин і дослідник Арі Каплан зазначає, що стародавній вираз "Keneh bosem", яке перекладають як "олія для помазання", за певними традиціями перекладається як "конопля". А польський антрополог Сула Бенет стверджує, що помилковий переклад "Keneh bosem" може брати свій початок з ранніх перекладів "Старого Заповіту", хоча в Талмуді слово вже згадується у формі "cannabos".