За час голодування втратив 15 кг: сестра Сенцова зустрілась з ним у колонії

Двоюрідна сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася з братом у колонії в Лабитнангі

Про це повідомила сама Наталія, передає Громадське

Жінка каже, що їх зустріч тривала дві години. 

"Я була на побаченні з Олегом Сенцовим, проговорили ми з ним дві години. Це було короткострокове побачення, Олег зараз важить 75 кг при зрості 190 см, за час голодування він втратив 15 кг", — розповіла Каплан.

Востаннє Наталія Каплан бачила Олега під час оголошення йому вироку у Ростові-на-Дону у 2014-му році. 

Вона розповіла Олегу про акції на його підтримку та про те, що до голодування приєднався кримськотатарський активіст Емір Усейн Куку .

"Він дуже вдячний, що так багато дій довкола його імені, що люди не опускають руки і продовжують боротися. Але водночас, він дуже розчарований, що дуже мало уваги іншим політв’язням і вважає, що якщо звільнять його одного, це буде повний провал", - сказала вона.

За її словами, Сенцов просить всіх, хто приїжджає до нього в Лабитнангі, щоб їздили не до нього, а до інших політв’язням, за яких він бореться.

"Зокрема, він просить Людмилу Денісову (українську омбудсмена — ред.), незалежних лікарів, які намагалися до нього приїхати, консулів, владику Климента, щоб вони приїжджали до інших політв’язнів, щоб про них ніхто не забував", - сказала Наталія Каплан.

Вона також розповіла, що здоров’я Сенцова на сьогодні задовільне, його стан змінюється, аналізи не дуже хороші, але "нічого критичного немає".

"Вчора йому було дуже погано, сьогодні - нормально. На побачення він прийшов сам. Стан погіршується до вечора. Каже, що йому зараз набагато легше. Найважчий період - перші три тижні голодування. Зараз йому ставлять крапельниці. Без них він би вже не вижив. Припиняти голодування він не збирається. Сказав, що піде до кінця і вірить в перемогу. Налаштований оптимістично, вірить, що не просто так. І вірить в перемогу", - розповіла сестра. 

Також додала, що із розваг у нього телевізор, він пише, редагує свої старі записи. Просить не відправляти йому книги, яких у нього дуже багато.