В Україні заборонили кіоски та білборди на тротуарах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми. Зокрема, заборонять встановлювати тимчасові споруди, рекламні та інші конструкції на тротуарах вулиць

Про це прес-служба Міністерства регіонального розвитку

Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 (Державні будівельні норми) "Вулиці і дороги населених пунктів", який набирає чинності з 1 вересня 2018 року. 

"Пішохідні зони на те й називаються "пішохідними", тому що призначені для пішоходів, для їх зручності та комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски чи розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху по тротуарах та навіть може нести небезпеку для пішоходів,- сказав аступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Згідно з новим ДБР, заборонять встановлення  на тротуарах дорожніх огорож та опор, рекламних конструкцій, торгових кіосків, павільйонів, палаток, приямків від люків та дощоприймачів, а також сходів та ґанків будинків.