Кількість ОСББ, які скористалися "теплими кредитами" від уряду, зросла у 5 разів

У 2018 році ОСББ демонструють все більшу зацікавленість до енергоефективних заходів у порівнянні із попередніми роками. Так, у червні цього року понад 300 ОСББ скористалися "теплими кредитами" на суму 90 млн грн, що майже у 5 разів перевищує показник червня минулого року. Тоді близько 90 ОСББ отримали 18,5 млн грн. "теплих кредитів"

Про це повідомляє урядова прес-служба.

"Моніторинг результатів дії програми демонструє наскільки збільшився попит ОСББ на "теплі кредити", зросла їхня довіра та впевненість у дієвості механізму співфінансування енергоощадних заходів", - наголошують у Кабміні.

У 2018 році впродовж лише 2,5 місяців 930 ОСББ залучили 260 млн грн. "теплих кредитів", що майже удвічі більше за суму коштів, отриманих ОСББ на утеплення за весь 2017 рік, а саме - 140 млн грн.

"Пропонуємо ОСББ продовжити підготовку до наступного опалювального сезону та утеплити будинки, скориставшись програмою "теплих кредитів", - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та пояснив, що серед переваг участі у програмі - можливість заощадити на витратах при впровадженні енергоефективних заходів, зменшити рахунки за комунальні послуги, збільшити вартість квартир у термомодернізованому будинку.

Додаткове співфінансування енергоефективних заходів можна отримати з місцевих бюджетів.

Із місцевими програмами здешевлення "теплих кредитів" можна ознайомитись на інтерактивній карті.